Vállalási szabályzat

 1. Renner Erika ötvösmester
  (9400 Sopron, Várkerület 39. Adószáma: 62762368-2-28)
  Ékszerjavítást és hozott anyagból történő ékszerkészítést vállal megbízóitól.
 2. Renner Erika minden esetben megállapítja, hogy a javításra átvett tárgyakban valódi vagy szintetikus kövek, esetleg zománc, tűzzománc stb. (egyéb különleges ismertető jelek) találhatók.
 3. Renner Erika a javításra átvett tárgyakról minden esetben megállapítja, hogy van-e benne magyar, vagy behozatali fémjel. A javításokat ennek függvényében végzi el.
 4. Renner Erika a javításra átvett tárgyakon az előre meghatározott javítási munkálatokat elvégzi, valamint a nem írt, de szükséges egyéb javításokat is az ésszerűség keretein belül elvégzi. Ha a javítás nem gazdaságos, vagy csak részben oldható meg, akkor a munkát csak a megbízóval történt egyeztetés után kezdi meg.
 5. Renner Erika vállalja, hogy az ékszerjavításra átvett tárgyakat a megjavítja.
 6. A megállapított javítási díjak magukban foglalják a polírozás és a tisztítás költségeit is.
 7. A javítási díjat az árjegyzék szerint állapítja meg, amelyről számlát vagy nyugtát állít ki.
 8. Renner Erika az átvett tárgyak saját hibájából okozott meghibásodásra, vagy a javítóműhelyben történt elcserélésre kártérítési felelősséget vállal a megbízóival szemben.
 9. Renner Erika az általa javított ékszerekre rendeltetésszerű használat mellett az elvégzett munkára garanciát vállal. A garancia időtartama 3 hónap.
 10. Az ékszerkészítéshez szolgáló alapanyagot a megbízó biztosítja, melyet a megbízott minden esetben megvizsgál, és annak mennyiségét, finomságát előre rögzíti a vállalási tasakon. Az átvett anyagmennyiségből a tárgy elkészülte után elszámol a megbízó felé.
 11. A megrendelt tárgy várható értékének 30 % -át a megrendelő foglalókét kifizeti a megrendeléskor.
 12. Renner Erika az ékszerjavításokra 1 hét, az ékszerkészítésekre 4 hét átfutási időt vállal, kivéve a speciális eseteket, amely külön megállapodás tárgyát képezi.

Vitás esetek, reklamáció esetén a megbízók a Sopron Megyei Jogú Város Jegyzője (9400 Sopron,Fő tér 1.) illetve Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Nyugat-Dunántúli Regionális Felügyelőséghez (9021 Győr,Árpád u. 32) fordulhatnak jogorvoslatért. A fent említett esetekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadóak.

Peres esetek eldöntésére a Soproni Városi Bíróság (9400 Sopron, Színház u. 27.) az illetékes.